Ιστορία

Η Ίδρυση της Εταιρίας

Η Tornado Boats International ιδρύθηκε το 1975 στην Αγγλία και ήταν από τους πρωτοπόρους στην κατασκευή και εξέλιξη των RIB (Rigid Inflatable Boat). Η πρώτη κατασκευή ήταν ένα φουσκωτό 5.5 μέτρων για μία εταιρία που διεξήγαγε θαλάσσιες έρευνες. Το φουσκωτό “φόραγε” μηχανή 50hp, γεγονός πρωτοποριακό για εκείνη την εποχή που τράβηξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που ασχολούνται με την θάλασσα. Στην αρχή η παραγωγή γινόταν διστακτικά, παρόλο που η ζήτηση για τα Tornados μεγάλωνε. Ευτυχώς, το πάθος για την θάλασσα και την σχεδίαση σκαφών οδήγησε στην δημιουργία της παραγωγικής γραμμής των φουσκωτών σκαφών. Η επωνυμία Tornado κατωχηρώθηκε.

Το Πρώτο Φουσκωτό!

Τα πρώτα Tornado είχαν λογότυπο ένα ‘T’ μέσα σε ένα κύκλο (είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάποια από αυτά τα σκάφη ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούνται). Η παραγωγή ξεκίνησε με την κατασκευή ενός φουσκωτό κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Τις ημέρες εκείνες η παραγωγή των γαστρών γινόταν στα γκαράζ των σπιτιών και των μπαλονιών σε ειδικές κατασκευές από ξύλο. Σταδιακά η φήμη των Tornado ιδιαίτερα για την ανθεκτικότητα και την αντοχή τους μεγάλωνε. Η κορύφωση ήρθε όταν ζητήθηκε φουσκωτό να δοκιμαστεί από το Αγγλικό Ναυτικό, η δοκιμή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Άρχισε λοιπόν η παραγωγή να αυξάνεται και έτσι το νέο εργοστάσιο στην περιοχή Hull ήταν η νέα πραγματικότητα!

Το 2008 η Kathrine και ο Lars Hjorth, οι αντιπρόσωποι στην Δανία, ανέλαβαν τα ηνία της εταιρίας και τα κεντρικά γραφεία μεταφέρθηκαν στο στο Risskov της Δανίας. Πριν Πριν γίνει αντιπρόσωπος της Tornado ο Lars Hjorth ήταν και ακόμη αποτελεί ενεργό μέλος της Ιστιοπλοϊκής Κοινότητας της Δανίας.  Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα αγώνων και το 2003 μαζί με τον Jesper Bank ίδρυσαν την Ιστιοπλοϊκή Ομάδα Sailing4Denmark  (Ολυμπιονίκη στην κατηγορία Soiling στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992 και του Σίδνεϋ το 2000)

Σήμερα, ο Lars είναι ο μόνος  CEO της εταιρίας και με λίγους αφοσιωμένους υπαλλήλους σκοπό έχουν να διασφαλίσουν ότι οι επιτυχίες του παρελθόντος θα συνεχιστούν και θα πολλαπλασιαστούν με γνώμονα την συνεχόμενη βελτίωση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Νέες Εγκαταστάσεις

Το καλοκαίρι του 2019, η εταιρία μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της στο Lystrup, 5 χιλιόμετρα βόρεια του Aarhus. Τα νέα κτίρια έχουν εμβαδόν 1400 m2, έχουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για stock σκάφη, γραφεία,  conference room, καντίνα, εργαστήριο για την τοποθέτηση των μηχανών στα φουσκωτά, ειδικό χώρο για τις “βρώμικες” δουλειές  (πλαστικοποίηση, κόλληση etc.), μεγάλος χώρος φόρτωσης και εκφόρτωσης. Οι νέες εγκαταστάσεις δίνουν μια νέα ώθηση στην οργάνωση και παραγωγή της  Tornado Boats. International.

Περιβαλλοντική Πολιτική

Οι νέες εγκαταστάσεις εκτός από την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Όλες οι αποφάσεις της Tornado Boats International σχετικές με την παραγωγή και την ανάπτυξη παίρνονται με γνώμονα την διατήρηση και βελτίωση του περιβάλλοντος. Τα γραφεία και οι αποθήκες βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη και σε τέτοιο γεωγραφικό σημείο με στόχο την μικρότερη δυνατή μετακίνηση τόσο των υλικών όσο και του προσωπικού. Τα νέα κτίρια λοιπόν βρίσκονται μόλις 500μ από την λεωφόρο Djursland, γεγονός που ελαχιστοποιεί τις εκπομπές του Co2.

Ποιότητα στην Παραγωγή και Εξυπηρέτηση Πελατών

Όταν ρωτάνε τους αντιπροσώπους και τους πελάτες μας  τι χαρακτηρίζει και τι διαφοροποιεί την Τornado Boats International από τον ανταγωνισμό, οι πιο πολλοί απαντούν χρησιμοποιώντας τις λέξεις  «Συνεργάτης», «Πιστό», «Αξιόπιστο», «Αξιοσέβαστο», «Δυνατό» και «Αποδεδειγμένα ανθεκτικό». Σαν εταιρεία είμαστε περήφανοι για αυτά τα χαρακτηριστικά και είμαστε αφοσιωμένοι στο να διατηρήσουμε την παραγωγή μας και την εξυπηρέτηση των πελατών μας στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. 

Τέλος, στην Tornado Boats International είμαστε περήφανοι που έχουμε καταφέρει να διευρύνουμε τον αριθμό των νέων πελατών μας και να διατηρούμε τους παλιούς μας πελάτες. Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις ανάγκες των πελατών μας και στις λεπτομέρειες. Υποστηρίζουμε και εξελίσσουμε την δουλειά μας με στόχο τα σκάφη μας να διατηρούνται αξιόπιστα και αξιόπλοα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος συντήρησης.

Eίπαν για εμάς

Tornado was one of the pioneers in RIB building, and now with over 40 years of experience behind them they still produce RIBs that lead the World in terms of practicality and reliability. Based on a classic deep-vee hull, these are RIBs that are built to stand the test of time under demanding commercial and military operations. I have seen many RIB builders come and go in my long experience of RIBs, but Tornado stand the test of time in both design and quality.

- Dag Pike / Author of The Complete RIB Manual.

Αντιπροσωπεία

Για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα πλήρες πακέτο (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης μηχανής) καθώς και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση πελατών, η Tornado Boats International είναι αντιπρόσωπος των ακόλουθων εταιρειών:

Πελάτες

Η Tornado Boats International σχεδιάζει και κατασκευάζει σκάφη για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Μόλις αποκτήσετε ένα Tornado, γίνεστε κοινωνός μιας εταιρείας με ιστορία 40+ ετών στην καινοτομία στον σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής. Σας παραθέτουμε μία μικρή λίστα με τους οργανισμούς και τις εταιρείες που είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε αυτά τα χρόνια:

Εταιρικές πολιτικές

Σκοπός της Εταιρείας

Δουλεύοντας στο πιο δύσκολο εργασιακό χώρο, την θάλασσα, και περνώντας πολλές ώρες σε αυτό το περιβάλλον είναι σίγουρα δύσκολο και πολλές φορές επικίνδυνο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Tornado Boats International πάντα χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά για να διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας που απαιτείται έτσι ώστε τα φουσκωτά της να ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Στόχος της εταιρίας είναι να παράγει υψηλής ποιότητας σκάφη και ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα τα οποία θα προσφέρουν στους χειριστές και στους επιβάτες ασφάλεια , ταχύτητα και άνετο ταξίδεμα χωρίς τραυματισμούς και κούραση.

Πολιτική Εταιρείας σχετική με Ποιότητα

Σκοπός μας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα  σύμφωνα με τις απαιτήσεις και ξεπερνώντας τις προσδοκίες των πελατών μας. Επιθυμούμε πάντα τα προϊόντα μας να παραδίδονται στον σωστό χρόνο και με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.  Αυτό προσπαθούμε να το πετύχουμε με την συνεχή αναβάθμιση των σκαφών και των αξεσουάρ τους  καθώς επίσης και μέσω του συνεχούς ελέγχου. Τέλος, όλοι οι υπάλληλοι της Tornado Boats International έχουν ευθύνη για την  ποιότητα αλλά και για το αποτέλεσμα τόσο των σκαφών όσο και των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Πολιτική Εταιρείας σχετική με το Περιβάλλον

Εργαζόμαστε για μια βιώσιμη ανάπτυξη όπου οι περιβαντολλογικές μας ανησυχίες έρχονται σε συνάρτηση με όλες τις επιχειρηματικές μας αποφάσεις. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε αυτή την τακτική. Οι Υπάλληλοι της Tornado Boats International μέσα στα πλαίσια του εφικτού πρέπει να παίρνουν φιλικές προς το περιβάλλον αποφάσεις σχετικές με όλα τα στάδια παραγωγής και παράδοσης των προϊόντων.  Τα γραφεία, τα εργοστάσια, οι αποθήκες είναι έτσι γεωγραφικά τοποθετημένες έτσι ώστε να περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τόσο του προσωπικού όσο και των προϊόντων.

Η περιβαντολλογική πολιτική της εταιρείας αναθεωρείτε κάθε χρόνο και διαμορφώνεται ανάλογα με τα δεδομένα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας θα πρέπει να ενημερώνονται και να εφαρμόζουν την εν λόγω πολιτική.  Αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες και να κοινοποιούνται στους υπάλληλους.

Επικοινωνία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ